Een puppy!

Ahhh Denies....je hebt al een hond. Weet je zeker dat je er nog een wilt? JA, was al een tijdje mijn antwoord! Toch is er eerst goed over nagedacht, een hondje is immers niet zomaar iets om aan te schaffen, het is een hele verantwoording!

 

Inmiddels vier jaar geleden kregen we Bandit in huis, een American Indian Dog reutje. Aangezien ik in het onderwijs werk is de zomervakantie DE aangewezen periode om een mooie kickstart te maken in de opvoeding. Toen we dit jaar besloten niet op zomervakantie te gaan, werd het idee van een tweede hond gelijk meer realistisch. Alleen wat voor ras past er dan bij ons..?

Ik heb hele lijsten afgestruind op internet naar verschillende rassen.... Blijf ik net als bij Bandit bij een oertype ras, waar eigenlijk mijn hart wel ligt, of kies ik voor een totaal andere hond en zo ja welke dan?

De keus was niet makkelijk, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een totaal andere hond, de Australian Shepherd ook wel Aussie genoemd. Ondanks de trend die er nu ontstaat om een Aussie aan te schaffen heb ik zeer zeker niet voor zijn uiterlijk gekozen, maar met name voor zijn werklust, actieve houding en leergierigheid. Het zou ontzettend mooi zijn wanneer het mogelijk zou zijn de nieuwe hond op den duur ook in te kunnen zetten als therapiehond. Juist door twee totaal verschillende honden in te kunnen zetten hoop ik dat de honden elkaar in het werk kunnen aanvullen. De tijd zal het leren!

 

Bij het zoeken naar een fokker hebben we expres goed opgelet of de hond ingeschreven stond bij de Raad van Beheer, of hij een stamboom had en of we uiteraard bij het nest met moederhond konden kijken. We wilden heel graag een fokker die transparant was in de hele ontwikkeling van onze toekomstige pup en die hebben we gevonden! From Anouska's Dream had een nestje van wel tien pups en we konden al snel terecht om te kijken! Al die puppy's waren natuurlijk MEGA schattig, maar welke was er nu voor ons geschikt.

In overleg bleek een reu toch de beste keus en was er nog een heerlijk bolletje wol over die niet zo snel onder de indruk was van alles om hem heen en ontzettend hield van knuffelen. Die werd het! Na nog eens op visite te gaan mochten we onze kleine Shadow dan eindelijk ophalen. Inmiddels is Shadow hier zes dagen en heeft hij al heel wat harten veroverd!

 

Voor tips van het aanschaffen van een hond of puppy kun je kijken op:

https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/

Hier staan goede uitgangspunten en tips voor je weloverwogen beslissing om een hond of puppy aan te schaffen en vind je een hele checklist voor het bezoek aan een nestje en een lijst met benodigdheden om aan te schaffen voor de hond in huis komt!

 

Wij gaan verder met genieten van Shadow en hebben zaterdag de eerste puppycursus bij Kynologisch Nederland! Zin in! 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ilona Schrier (donderdag, 26 juli 2018 23:12)

    Bandit is al onze grote vriend maar dat word shadow ook hoor ,
    Heel veel geluk en succes met jullie gezinsuitbreiding .en dat in de toekomst shadow net zoveel plezier en geluk mag brengen aan alle kids die t nodig hebben net als bandit ��